Valtakunnallisen humanistisen verkko-opetuksen tarjoamat verkkokurssit

Ruokahistoriaa kautta aikain 5 op

Kurssilla perehdytään länsimaiseen ruokakulttuuriin esihistoriasta nykypäiviin: millaisia käytäntöjä, tapoja, uskomuksia, mielikuvia ja asenteita ruokaan on eri aikoina eri kulttuureissa liittynyt. Kurssilla tutustutaan mm. yksittäisten ravintoaineiden historiaan, muuttuviin makumuoteihin, muinaisiin ruoanvalmistustekniikoihin, eri säätyjen ja yhteiskuntaluokkien ruokavalioihin, ruoan ammattilaisten rooleihin eri aikoina, varhaisiin resepteihin ja keittokirjoihin, ruoan ja uskonnon suhteeseen, ruokaan liittyneisiin terveyskäsityksiin, ruoan esteettisiin ulottuvuuksiin ja symboliikkaan.

Opetusmuoto

Verkkokurssi Moodlessa

Kurssin kohderyhmä

Kurssi soveltuu aine- ja syventäviin opintoihin sekä osaksi jatko-opintoja.

Kurssin suunnitteluryhmä

Hannele Klemettilä, Tapio Onnela

Opetuksen tuottaja

Historian valtakunnallinen verkko-opetus/Turun yliopisto HKT-laitos

Aikataulu:

Kurssi alkaa ma 1.2.2021 ja päättyy 4.4.2021

Ilmoittautuminen:

2020-12-07 12:00:00 - 2021-01-11 23:55:00

Opettaja(t):

FT Hannele Klemettilä

Opiskeluoikeus ja korvaavuudet:

Tarkista kurssin korvaavuus oman laitoksesi/oppiaineesi vaatimuksista. Opiskeluoikeus kurssille on seuraavien kurssin opetusohjelmaansa keväällä 2021 ottaneiden laitosten ja oppiaineiden opiskelijoilla:

  • Turun yliopisto, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma
    (Vain pääaineopiskelijoille)
  • Jyväskylän yliopisto, historian ja etnologian laitos
    (Vain pääaineopiskelijoille)
  • Turun yliopisto: Historian ja arkeologian tutkinto-ohjelma ,
    (Ensisijaisesti pääaineopiskelijoille)
  • Itä-Suomen yliopisto, historia- ja maantieteiden laitos
    (Ensisijaisesti pääaineopiskelijoille)
  • Oulun yliopisto, historiatieteet (historia, aate- ja oppihistoria)
    (Vain pääaineopiskelijoille)
  • Lapin yliopisto, kulttuurihistoria

Takaisin